Dan Iordachescu ~ Unul dintre cel mai valorosi baritoni ai lumii
O zi cu maestrul ~ DanIordachescu.ro
Despre Dan Iordachescu Premii si distinctii nationale si internationale Citate despre Dan Iordachescu Emisiuni Radio,Tv, Discografie Fotografii Contact

 

Concert aniversar Dan Iordăchescu pe data de 21.12.2010

În data de 21.12.2010 la 61 de ani de la debutul liric al baritonului Dan Iordăchescu în opereta “Cântec de viață nouă” al compozitorului Florin Comișel care a avut loc la teatrul CCS va avea loc un prestigios concert aniversar care va fi anunțat în timp util melomanilor din București și din țară.

Concert vocal-simfonic la Cluj pe data de 22.11.2010

Un alt eveniment care îl va sărbători pe maestrul Dan Iordăchescu se va petrece în 22.11.2010 la Cluj-Napoca când împreună cu Orchestra Simfonică și invitații personali ai maestrului vor cânta un concert vocal-simfonic. Acest eveniment foarte important pentru maestru va fi patronat de către prof. univ. Dr. Andrei Marga – rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cu acest prilej se va da o importantă distincție.

Dan Iordăchescu va primi cetățenia de onoare a Municipiului București

Între timp, în luna octombrie, la o dată pe care o vom anunța foarte curând, Dan Iordăchescu va primi cetățenia de onoare a Municipiului București, care va fi înmânată din partea Primăriei Generale a Municipiului București, de către director protocol doamna Irina Bologa. Vor fi mulți invitați, locul se va stabili în curând și îl va comunica imediat.

Dan Iordăchescu va primi o înaltă distincție la Suceava

Pe data de 26 octombrie maestrul Dan Iordăchescu este invitat la Suceava, unde în cadrul “Balului Îndrăgostiților” organizat de primăria Suceava și Universitatea de muzică din Suceava, cu adresare de mulțumiri speciale pentru minunatul artist și om de suprem viitor și artist liric Andraș Chiriliuc va primi o înaltă distincție din partea sucevenilor și va concerta în cadrul “Balului Îndrăgostiților”.

OSCARUL ROMÂNESC PENTRU EXCELENȚĂ

Maestrul Dan Iordăchescu, care în prezent se află la Sinaia, invitat al Dr. Ing. Florin Dinescu și Ing. Adi Dinescu pregătește o sărbătorire specială în cadrul anului care ne amintește că a împlinit deja 80 de ani. Este vorba despre premiul OSCAR ROMÂNESC PENTRU EXCELENȚĂ care i se va acorda pe data de 11 octombrie 2010 în cadrul unei festivități la Opera Națională București, la ora 18.30.

Maestrul va sta lângă iluștrii reprezentanți ai artei și sportului. Maestrul este onorat și fericit de a primi această însemnată distincție românească care slăvește gloriile intelectuale ale Românieiși mulțumește și pe această cale avocatului Liviu Ardeiaș, venit din Germania pentru promovarea acestui eveniment cât și doamnelor Carmen Popa și Carmen Movileanu care publicitează acest eveniment.

Dan Iordăchescu - cetățean de onoare al municipiului Roșiorii de Vede

Cu ocazia împlinirii a 625 de ani de la prima atestare a orașului/municipiu Roșiorii de Vede, baritonului Dan Iordăchescu i-a fost decernată cetățenia de onoare a municipiului Roșiorii de Vede. Această cetățenie a fost decernată totodată și istoricului Dan Berindei. Cetățenia de onoare acordată maestrului a fost acordată la primăria municipiului la data de 8.09.2010 de către primarul orașului Ioan Nuțu și întreg staff-ul primăriei. Au participat numeroși invitați din Roșiorii, Alexandria și multe alte localități, care au ovaționat îndelung pe cei care au devenit „de-ai lor”.

După terminarea festivităților, Dan Iordăchescu a susținut un concert la sala MODERN, aparținând aceleiași primării în care a avut ca parteneri 2 absolvenți de mare talent al UATC, precum și 2 excepționali tineri cântăreți de muzică Pop (Maximilian și Sebastian Muntean), toți tinerii de mare viitor artistic și uman. Maestrul a fost aclamat, a trebuit să dea piese suplimentare programului anunțat și totul s-a încheiat cu o mare recepție oferită de primarul orașului.
Luând drumul Bucureștiului, Maestrul a strigat către public „Eu plec, dar rămân pentru totdeauna aici”

Dan Iordăchescu a cântat în cadrul Memorialului Durerii

Academia Civică – instituție atât de cunoscută în România, condusă de Ana Blandiana și Romulus Rusan, l-a invitat pe Dan Iordăchescu să cânte pentru prima oară în cadrul Memorialului Durerii de la Sighetul Marmației -  Maramureș, închinat victimelor comunismului. Concertul a avut loc în închisoarea din Sighet în premieră absolută în programul manifestărilor anuale care în vara aceasta au împlinit 10 ani și s-a bucurat de un public numeros dispus să asiste chiar din celule. Dan Iordăchescu a dorit ca o parte din pian să plece din celula Seniorului Iuliu Maniu – președintele partidului din care și Maestrul face parte. Concertul care trebuia să dureze între orele 21:00 - 22:15, s-a prelungit datorită afecțiunii publicului pentru artist până la orele 24.00. După 2 zile, Dan Iordăchescu a cântat și la Săpânța lângă Cimitirul Vesel, unicat mondial și la Mănăstirea Săpânța Peri (cea mai mare cupolă din lume 86 m).

Seara aniversara la hotelul Marshal

Pe data de 30 iunie, Marshal Turism, reprezentat prin directorii săi D-l Ion Antonescu (fost ministru al Culturii) și Angelica Jonea , au oferit o seară aniversară de muzică și de distracție la hotelul Marshal, în onoarea maestrului Dan Iordăchescu.

Au cântat frații Maxim și Sebastian Munteanu, nume cunoscute deja în muzica ușoară românească și au fost discursuri (directorii Filarmonicii Române – Andrei Dumitriu și Nicolae Licareț), precum și preot Andrei Rășnoveanu și alții. În final a cântat și Dan Iordăchescu într-o formă vocală mult superioară celei de la Ateneul Român.

Dan Iordăchescu este recunoscător D-lui Ion Antonescu, care nu pierde vreodată o ocazie de a-și arăta bunăvoința și aprecierea pe care o dă valorii umane în general și valorii artistice românești, în special, fapt care inexplicabil cu greu îl mai găsim la alte personalități românești.

Ne revedem în Antalya mult stimate și iubite Dl. Ion Antonescu.

Un concert de succes

Pe data de 26.06.2010 a avut loc la Ateneul Român CONCERTULUI ANIVERSAR DAN IORDĂCHESCU 80 DE ANI DE VIAȚĂ ȘI 62 DE ANI DE TEATRU ȘI LIRICĂ, concert amânat din motive obiective din data de 2 iunie. Acest concert s-a bucurat de un excepțional succes, o sală arhiplină l-a ovaționat mult timp pe maestrul care a apărut în 3 ipostaze:

 1. Talk-show man alături de actrița Manuela Golescu. Maestrul Dan Iordăchescu și-a povestit întâmplări din viața sa de artist și călător în lumea întreagă, unele dintre aceste amintiri fiind spuse pentru prima oară și conținând mult umor și ironie, ceea ce a făcut ca publicul să râdă și să aplaude îndelung.
 2. Dan Iordăchescu într-un film aniversar realizat de arh. Cristian Enăchescu
 3. Recital Dan Iordăchescu compus din piese lirice din repertoriul maestrului cântate în 5 limbi străine și care a încheiat o seară plină de aduceri aminte.

În sală au fost prezenți Alteța Sa Prințul Paul și Alteța Sa Prințesa Lia, precum și membri ai corpului diplomatic acreditați la București, printre care ambasadorii: Ernesto Pinto (Peru), Pablo Garcia Berdoi (Spania) și Abdel Hanid Senouci – Bereksi (Algeria).

Un public deosebit, în special cel care l-a urmărit pe maestrul Dan Iordăchescu până la terminarea programului, a ținut să arate toată aprecierea, dragostea și să-l convingă de importanța evenimentului la care au asistat. Dan Iordăchescu le promite noi întâmplări muzicale și scenice în foarte scurt timp.

Trebuie remarcat că au fost prezenți mulți spectatori care au venit pentru prima oară la Ateneul Român: sătenii Iulian și Constanța Vulpe din Comuna Buzescu (județul Teleorman) sau Constantin Savu din Comuna Călărași etc.

Un fapt emoționant pentru Dan Iordăchescu au fost emailurile transmise de necunoscuți, printre care următorul:

„Sărut vocea, omul, tatăl, patrimoniul muzicii, mulțumesc pentru seara de la Ateneul Român 26 iulie 2010, d-l Nicu de la vagonul de dormit”

COMUNICAT DE PRESĂ

Din motive independente de voința noastră Filarmonica „George Enescu” – Ateneul Român anunță presa și mass-media reprogramarea
CONCERTULUI ANIVERSAR DAN IORDĂCHESCU 80 DE ANI DE VIAȚĂ ȘI 62 DE ANI DE TEATRU ȘI LIRICĂ
care trebuia să aibă loc pe data de 2 Iunie 2010.
Noua dată este 26 iunie 2010 ora 19 în sala festivă a Ateneului Român sub același generic.
Dan Iordăchescu și cele două fiice de măreață performanță artistică își așteaptă oaspeții.

Comunicat De Presa Oficial - Filarmonica George Enescu

Emisiuni

Dan Iordăchescu roagă auditorii și telespectatorii interesați de activitatea lirică națională și internațională a domniei sale să consulte programul următoarelor posturi de radio și televiziune, deoarece, zilnic, vor fi emisiuni radiofonice și filme aniversare „Dan Iordăchescu la 80 de ani cântă la Ateneul Român”:

 • Antena 1
 • TVR Cultural
 • Acasă TV
 • Antena 3
 • TVRM (duminică, 30.05.2010, ora 19.30)

Emisiuni

Dan Iordachescu informeaza telespectatorii despre emisiunile care vor avea loc pe canalele Antena1, Antena3, TVR Info, si TVR Cultural cu ocazia Concertului Aniversar "80 de Ani de Glorie Lirica" din data de 2 iunie 2010 la Ateneul Roman:

 • Vineri, 14 Mai 2010, orele 18:45, 20:45
  SECRETUL LONGEVITATII MUZICALE – Invitat Dan Iordachescu, bariton Redifuzari duminica 16 mai 2010, orele 14:30 si 05:30, luni 17 mai 2010, orele 11:30, 13:30 la TVR Info; Redactor Karina Nagy
 • Luni 17 Mai 2010 Medalion Dan Iordachescu TVR Info.
 • Miercuri 26 Mai 2010 la Sinteza Zilei - Antena3, Arta, Cultura, Actualitate - cu Mihai Gadea ora 21 20.
 • Luni 31 Mai 2010 Antena1 si 3 emisiunea "Observator" ora 16.
 • Antena 1 si TVR Cultural film Dan Iordachescu Arta si Viata (data si ora va vor fi comunicate ulterior).

Va multumim!

Concertul Aniversar - 2 Iunie 2010

Dan Iordachescu invita PRIETENII si neprietenii(cum sa le spun altfel?) precum si melomanii - doamne, domnisoare, domni - care de-a lungul a 62 de ani de activitate lirica neintrerupta - opera si concert - pe care ii sarbatoreste in 2 Iunie 2010 in Concertul Aniversar. Acest concert care se potriveste aidoma cu ziua de nastere a Maestrului, Dan Iordachescu va propune un film autobiografic (viata si activitate) urmat de un concert de arii si lieduri clasice si moderne in care Maestrul este hotarit sa va cante si sa va incante. Biletele se vor pune in vanzare cu circa zece zile inainte de concert deci din 23 Mai 2010 la casa de bilete a Ateneului Roman si, repetam, concertul va avea loc la ora 19 in 2 Iunie 2010 in sala Mare a Ateneului Roman. Daca veti dori, Maestrul va pregateste si bisuri. Depinde de dorinta domniilor voastre!... Daca nu veti agreea cantul lui Dan Iordachescu, adresati-va dupa concert Maestrului pentru rambursarea sumei cheltuite. Daca nu veti participa si nu veti avea inlocuitori, Maestrul va cere despagubiri pentru locurile ramase libere.

PS: Va rugam sa pastrati contactul cu Site-ul Maestrului pentru noi informatii.

18 decembrie 2009 - Seara aniversara la ONB

Opera Nationala din Bucuresti il sarbatoreste pe maestrul Dan Iordachescu, chiar in lacasul operei, cu o seara aniversara in ziua de 18 decembrie 2009, ora 18:30. Aceasta sarbatorire face parte din anul aniversar Dan Iordachescu – 60 de ani de activitate neintrerupta de glorie lirica nationala si internationala.
Maestrul se considera onorat de o participare mai numeroasa a tuturor celor ce l-au cunoscut in timpul acestor 60 de ani de cant liric neintrerupt.
Invitati speciali: Pr. Dr. Valeriu Râpeanu si Pr. Dr. Grigore Constantinescu, precum si maestrul Catalin Ionescu Arbore – Director General al ONB.

Invitati surpriza la concertul aniversar din 2 iunie

În privința concertului aniversar din 2 iunie, și-au anunțat deja intenția de participare (confirmările urmând a fi făcute în curând) ilustra soprană Renatta Scotto și Ricardo Mutti, marele dirijor al lumii. Totodată, în măsura în care vor fi asigurate mijloacele materiale necesare participării unui mare tenor de reputație internațională, acesta și-a anunțat intenția de a participa la concert. În acest sens, Dan Iordăchescu îi roagă pe toți cei care i-au iubit și îi iubesc arta, pe toți cei cărora le-au rămas în memorie și în suflet aminitirile spectacolelor și concertelor sale, să aducă fiecare o contribuție sponsorială către Primăria Sectorului 2, la o adresă de fond „Dan Iordăchescu – spectacol aniversar”, care va fi anunțată în curând. Partea participantă a iluștrilor artiști români ca fi înnobilată de prezența actorilor Florin Piersic, Dan Puric, Ileana Olteanu și a Manuela Golescu, precum și a excepționalului pianist Alexandru Petrovici.
Pentru eventuale detalii, vă rugăm să accesați secțiunea „Contact” sau să o contactați pe doamna Mariana Georgescu, director de protocol in cadrul Primariei Sectorului 2 din Bucuresti, la tel. 0372 106 117 sau 021 209 6117.

Dan Iordăchescu este singurul cântăreț liric român care a înregistrat discuri și compact discuri în colaborare cu cele mai prestigioase case de discuri din lume

Maestrul Dan Iordăchescu este singurul cântăreț liric român, locuind în țara lui de baștină, care a înregistrat discuri și compact discuri de operă și muzică simfonică, în colaborare cu cele mai prestigioase case de discuri din lume, cu cei mai mari dirjori și cântăreți de operă din lume, în spectacole precum „Dama de pic㔠de P.I. Ceaikovski, la casa de discuri „Deutsche Grammophon” din Hamburg, împreună cu Mstislav Rostropovich, Galina Vishnevskaya, Regina Riensk, în perioada 1976 – 1977 sau, în anul 1958, la Londra, ca invitat al faimoasei case de discuri EMI Columbia, când a înregistrat cu London Philharmonia poemul simfonic „Locotenentul Kyje” de S.S. Prokofiev, disc ce a devenit disc de platină, unica înregistrare care există în lume cu voce de bariton și orchestră simfonică, și, din nou, la Roma, sub bagheta ilustrului Georges Pretre, Simfonia nr. VIII („Simfonia celor 1000”) de Gustav Mahler, pe discuri Cetra „Italia”.

Baritonul Dan Iordăchescu este singurul cântăreț de operă și concert din lume care a câștigat trei mari premii internaționale, toate jubiliare

Baritonul Dan Iordăchescu este singurul cântăreț de operă și concert din lume care a câștigat trei mari premii internaționale, toate jubiliare: Premiul Robert Schumann, la comemorarea a 100 de ani de la moartea sa, în 1956, la Berlin Zwickau, Premiul jubiliar W.A. Mozart, evocând ilustra memorie a lui Mozart, la 200 de ani de la moartea sa, în 1956 și Premiul Musorgski, la Geneva, comemorând fastuos, 75 de ani de la dispariția marelui compozitor. Așadar, într-un interval de doar trei luni, a câștigat trei mari premii ce nu au mai fost decernate niciunui alt artist – un motiv ca Guinness Book să-i omagieze prezența în paginile sale.

RUGAMINTE

Dan Iordăchescu îi roagă pe cei ce dețin înregistrarea filmului TVR „Don Giovanni” de W.A.Mozart, filmat ca rol de culme lirică al maestrului și care a fost distrus de o mână criminală, în 1991, la TVR, împreună cu „Căsătoria secret㔠de Domenico Cimarosa și care, în perioada 1967 – 2001, au filmat, să binevoiască a realiza o copie pentru artist.

Așteptăm sprijinul dumneavoastră și vă rugăm să contactați managerul maestrului, la numărul de telefon 021 348 29 52.

Dan Iordachescu - cel care il secondeaza in credinta de Dumnezeu si in transfigurarea transcedentala pe unicul Imparat al Artelor Michelangelo Buonarroti

Există personalități artistice a căror interpretare asumă consistența extatică a unor dimensiuni spirituale supreme declanșând o emotivitate receptivă aureolat carismatică. Verbul lor Vocal persistă ca un fundal în subconștientul celor care recepționează mesajul lor artistic și, ulterior, se activează ca un reper implacabil de confruntare și comparație la impactul cu alte interpretări. O astfel de senzație extrem de puternică am trăit-o în urma asimilării totale a interpretării celebrei „Ave Maria” de Schubert de către marele artist Dan Iordăchescu. Dar reperul implacabil de confruntare și comparație mi s-a declanșat foarte activ, nu la impactul cu o altă interpretare a opus-ului schubertian, ci în ritualul meu săptămânal de reculegere și contemplare tributat în Catedrala San Pietro din Roma, în fața capodoperei „Pieta” de Michelangelo, ritual pe care îl practic de aproape douăzeci și doi de ani. La câteva zile după ce am ascultat pentru prima dat㠄Ave Maria” de Schubert interpretată de Dan Iordăchescu, în timpul reculegerii mele în Catedrala San Pietro, am simțit cum vocea marelui nostru artist prinde viață mentală în ființa mea inducându-mi spiritul într-un neobișnuit extaz chiar în momentele de reculegere tăcută în fața capodoperei lui Michelangelo. Am înțeles atunci c㠄Pieta” de Michelangelo reprezintă în sculptură ceea ce reprezintă în arta vocală interpretarea lui Dan Iordăchescu în „Ave Maria” de Schubert. Cu uimire, am realizat ulterior faptul că cei doi artiști – Michelangelo Buonarotti și Dan Iordăchescu – aveau aceiași vârstă la momentul celor două capodopere ale Mesajului Spritual Uman exprimat în Numele lui Dumnezeu. Interpretarea lui Dan Iordăchescu în „Ave Maria” de Schubert, oferă generos expresivitatea reliefurilor sonore și timbrale cu valențe sculpturale exprimând minuțios detaliile Spiritului care suferă și se roagă Mamei Divine într-o Apoteoză Estetică aureolată de Extazul Mistic Suprem la baza Grandiozității Verbului Vocal smerit orientat spre Verbul Divin Originar.
Dr.Stephan Poen, Doctor în Medicină și Muzicologie, medic foniatru, liber docent de Estetică Vocală, Roma-Italia

2009 - An jubiliar al Marelui Bariton Dan Iordachescu

In data de marti 2 iunie 2009, va avea loc un concert omagial Dan Iordachescu intitulat "Multa et Multum" in care se vor sarbatori 60 de ani de activitate lirica-solistica de opera si concert neintrerupta in Romania si in afara granitelor (262 de turnee internationale in 61 de tari in 331 de orase ale celor 5 continente ale lumii).Concertul va fi organizat de domnul primar Neculai Ontanu - primarul sectorului 2, un mare iubitor si slujitor si sustinator al artei romanesti din tara si din strainatate. In concert, Dan Iordachescu va beneficia de participarea vocal-interpretativa a ficelor sale Cristina si Irina Iordachescu, alaturi de tenorul Vasile Moldoveanu de la Metropolitan Opera NY si basul Suat Arikan director general al Operei din Istambul care vor da emblema acestui concert jubiliar. Asteptam in continuare raspunsul Casei Regale si al Majestatilor Lor - Regele Mihai I si Regina, care la o intalnire cu Maestrul Dan Iordachescu, la un concert la Ateneul Roman, i-a promis participarea onorifica la acest concert.

"90 de ani de la implinirea Romaniei Mari"

Pe data de 24 noiembrie 2008, cand Marele Bariton implinise 78 de ani de viata si 59 de ani de activitate lirica neintrerupta nationala si internationala, a avut loc la Ateneul Roman, concertul aniversar "90 de ani de la implinirea Romaniei Mari". Pe scena ateneului a fost invitat sa concerteze intr-un micro-recital baritonul Dan Iordachescu. La aparitia lui pe scena, s-a ridicat sala in picioare ca sa-l omagieze. In timpul programului, dupa a 2-a piesa " S-ar gati badea de nunta" publicul s-a ridicat iar in picioare, ovationand si cerand repetarea liedului, lucru nu i s-a mai intamplat vreodata in Romania lui Dan Iordachescu, care ne-a marturisit ca i s-a intamplat doar in Statele Unite, la Sankt Petersburg in Rusia, la Roma in Italia si la Istambul in Turcia si in Mexico City.

Concertul-Spectacol "Vocile Primaverii"

In ziua de 4 martie 2008 a avut loc la Opera Nationala Romana din Bucuresti, Concertul-Spectacol "Vocile Primaverii" in care baritonul Dan Iordachescu, aflat in apropierea varstei de 78 de ani a fost invitat sa cante alaturi de ficele Domniei Sale, Irina Iordachescu si Cristina Iordache Iordachescu. Concertul s-a bucurat de un imens succes, publicul a ovationat in picioare maestria artistilor si darul lor interpretativ-scenic si cerand de multe ori repetarea pieselor. Iata o mica parte din articolul pe care i l-a dedicat renumitul critic muzical Costin Popa: ".... In linia marilor baritoni romani, renumele si locul lui Dan Iordachescu au caracter de UNICITATE ABSOLUTA. Este cel mai complex artist al vocii sale care a adaugat presatiilor pe scena de opera cele de pe podiumul de concert. .... Jocul lui scenic era impresionant fara sa lase nimic neexprimat, detesta sa proiecteze spre sala, imobil, stralucitoarele si clocotitoarele sale acute in totdeauna notele cele mai inalte din registrul de bariton erau emise in miscare, o performanta rar intalnita. Emblema de cantaret-actor ramane definitorie pentru marele Dan Iordachescu."

CONCERTE IN GRECIA

Incepand cu 20 august 2008, baritonul Dan Iordachescu se va afla in Grecia, pentru a preda cursuri de masterat la Conservatorul din Salonic.
Cursurile vor fi urmate de doua concerte sustinute de artist, la Salonic si la Veroia.

CONCERT DE RAMAS BUN

Pe data de 9 iulie 2008, la Sala Eutherpe, va avea loc concertul de ramas bun, dat in onoarea Excelentei Sale domnul Jan Soth, ambasadorul Slovaciei in Romania, unde sint invitati Dan Iordachescu, Irina Iordachescu si Cristina Iordachescu, intr-un program de lied-uri si arii, duete si tertete din opere.

SPECTACOLUL CONCERT “Intoarceri in timp - in Elada si la Blaj”

In cadrul “Amfiteatrului muzelor”, joi, 28 iunie 2007, la ora 18.30, in Sala Eutherpe din Str. Doamnei, nr. 15, va avea loc spectacolul – concert “Intoarceri in timp - in Elada si la Blaj”, impreuna cu scriitorul si ambasadorul Ion Brad. Vor participa actritele Lucia Muresan si Adela Marculescu, scriitorul Nicolae Dan Fruntelata si baritonul Dan Iordachescu.

Baritonul Dan Iordachescu, in plina activitate artistica la 77 ani,un adevarat brand romanesc recunoscut peste tot in lume

Motiv de adevarata mandrie nationala, Romania culturala sarbatoreste, in 2 iunie 2007, implinirea a 77 de ani de viata si 58 de ani de activitate lirica nationala si internationala, la cel mai inalt nivel, a maestrului Dan Iordachescu.
citeste tot articolul

CONCERT aniversar DAN IORDACHESCU

Publicul larg este invitat cu drag in 11 iunie, ora 18,30, in sala de concerte Euterpe, din Str Doamnei colt cu Str Ghica Voda (sediul facultatii Spiru Haret) la Concertul Aniversar Dan Iordachescu, unde vor cinta in formatie completa, maestrul, alaturi de fiicele sale, mezzosoprana Cristina Iordachescu-Iordache si soprana Irina Iordachescu.
La pian ii va acompania Tudor Scripcariu. Evenimentul va fi moderat si comentat de marea pianista Ilinca Dumitrescu. Concertul va fi transmis ulterior de TVRM.

“DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI”

In cadrul concertului extraordinar “DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI”, maestrul va sarbatori la Atheneul Roman Miercuri 18 octombrie 2006, ora 19 - implinirea unei jumatati de secol de cand – in anul de glorios 1956 – a obtinut 3 Mari Premii Internationale unice in lume (Premiul I) la Concursul de la Salzburg (Mozart  august-septembrie 1956) Berlin (Schumann, iulie 1956) si Geneva (Mussorgski, octombrie 1956).
citeste tot articolul

Din nou, cateva evenimente memorabile in viitorul apropiat

Cu prilejul implinirii a 50 de ani de la acordarea diplomei si medaliei jubiliare „Mozart – 200 de ani de la nastere” (8 septembire 1956) si a decernarii diplomei si medaliei jubiliare „Robert Schumann - 100 de ani de la moarte” (18 iunie 1956), baritonul Dan Iordachescu va concerta la Conservatorul Macedonian din Salonic, Grecia, la data de 4 septembrie 2006.

Reintors in tara, va canta sub genericul

„DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI”
W. A. Mozart – 250 de ani de la nastere
Robert Schumann – 150 de ani de la moarte
Modest Musorgski – 150 de ani de la moarte
George Enescu – 125 de ani de la nastere

la Constanta, in data de 17 septembrie 2006, in sala Muzeului de Arta, concert organizat de minunatul artist liric Bogdan Ochesel – elev al maestrului-, si la Bucuresti, in data de 18 octombrie 2006, in sala Ateneului Roman.
citeste tot articolul

LANSARE CD SI EMISIUNE FILATELICA

Cu prilejul concertului aniversar din 18 octombrie 2006, de la Ateneul Roman, Dan Iordachescu va avea bucuria de a autografa noua productie a casei de discuri Electrecord. Este vorba de ciclul „Dragoste de poet” de R. Schumann, impreuna cu alte 6 lieduri de mare inspiratie ale aceluiasi compozitor si lieduri de tinerete de George Enescu, pe versuri de Carmen Sylva.

In noiembrie 2006, casa de discuri Electrecord va lansa si opera „Samson si Dalila” a compozitorului C. Saint-Saëns, avandu-i ca interpreti principali pe Elena Cernei, Ludovic Spiess si Dan Iordachescu.
Aceste doua productii discografice vor fi analizate, comentate si elogiate de directoarea casei de discuri Electrecord, admirabila si prodigioasa doamna Cornelia Andreescu si de catre ilustrul muzicolog Stephan Poen.

Tot in data de 18 octombrie, la Ateneul Roman, Dan Iordachescu va semna pe plicurile si timbrele cu portretul sau, imprimate si puse la dispozitia filatelistilor, dar si a publicului, de catre Romfilatelia si a ei ilustra presedinta, doamna Cristina Popescu, care, alaturi de nu mai putin ilustrul muzeograf, colectionar, cercetator al marilor taine ale artei si culturii romanesti si universale, Alexandru Corneliu Enea, va da o puternica sustinere de competenta sarbatoritului artist liric Dan Iordachescu, la cel de al 57-lea an de glorie lirica neintrerupta (1949 – 2006).

CONCERT CU ARII SI LIEDURI

Dan Iordachescu va interpreta in data de 21 Mai 2006 la Ateneul Roman, un concert cu arii si lieduri de Bela Bartok, W.A. Mozart si George Enescu, in cadrul aniversarilor a 125 de ani de la nasterea lui Bela Bartok si George Enescu.
Concertul este organizat de Asociatia de Prietenie Romano-Ungara "IMPREUNA - EGYUTT", de Filarmonica George Enescu si de Primaria Sector 2 Bucuresti.

50 DE ANI DE LA CASTIGAREA MARELUI PREMIU W. A. MOZART

In anul jubiliar W. A. Mozart - 250 de ani de la nasterea fenomenului muzical Mozart - Dan Iordachescu implineste in luna August, 50 de ani de la castigarea marelui premiu jubilar - 200 de ani de la nasterea lui W. A. Mozart.
A se citi cronica de la Salzburg

Dumnezeu nu mi-a dat arcul, sabia sau puSca sA cuceresc lumea. Mi-a dat harul cIntului
(de Diana FLORESCU)

La sfîrșitul lunii septembrie, comuna Hlipiceni l-a avut ca oaspete pe celebrul bariton Dan Iordăchescu, unul dintre fiii meleagurilor botoșănene. D-sa a petrecut cîteva zile în această parte a Moldovei, pe care a părăsit-o cu sufletul plin de amintiri, dar nu înainte de a ne răspunde la cîteva întrebări.
citeste tot articolul

O ZI CU MAESTRUL (de Carmen MORARU)

De obicei, la Botoșani timpul are alt ritm, nu-i ca în restul țării. Oamenii sunt cei care reglează curgerea timpului, felul lor molcolm de-a fi, cu două viteze – încet și foarte încet – conservându-i până la anii de pensie și, poate, până la suta de ani. Stresul occidental n-a pătruns decât pe alocuri, pe unde trudesc cei încă indiferenți la mirajul străinătății.
citeste tot articolul


Web site design - Cosmin Neagu