Dan Iordachescu ~ Unul dintre cel mai valorosi baritoni ai lumii
O zi cu maestrul ~ DanIordachescu.ro
Despre Dan Iordachescu Premii si distinctii nationale si internationale Citate despre Dan Iordachescu Emisiuni Radio,Tv, Discografie Fotografii Contact

 

"DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI"

In cadrul concertului extraordinar “DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI”, maestrul va sarbatori la Atheneul Roman Miercuri 18 octombrie 2006, ora 19 - implinirea unei jumatati de secol de cand – in anul de glorios 1956 – a obtinut 3 Mari Premii Internationale unice in lume (Premiul I) la Concursul de la Salzburg (Mozart  august-septembrie 1956) Berlin (Schumann, iulie 1956) si Geneva (Mussorgski, octombrie 1956).

La ele se adauga implinirea a 45 de ani de cand in August 1961 i s-a acordat primul mare premiu al Concursului de Canto “George Enescu” de la Bucuresti.

Cu prilejul acestor aniversari, Maestrul Dan Iordachescu va implini 51 de ani de la debutul inelul lui Figaro sau in opera nunta lui Figaro de W.A.Mozart la Opera Romana (In 1956, Octombrie la T.O.B.) si 50 de ani de la prima emisiune lirica clasica la nou infiintata Televiziunea Romana, - el fiind invitat personal de catre Directorul general al Televiziunii Maestrul Octavian PALLER sa sustina in Octombrie 1956 – un recital de lieduri: DUPARC, BRAHMS, MUSSORGSKI, GEORGE ENESCU.

La concertul aniversar de la Atheneul Roman -  oaspeti speciali vor fi Irina Iordachescu si Cristina Iordachescu, fiicele Maestrului, artiste lirice deja celebre national si international, iar acompaniamentul pianistic al concertului de arii si lieduri de Mozart, Schumann, Mussorgski, George Enescu si Bela Bartok va fi sustinut de tanarul pianist de 19 ani, TUDOR SCRIPCARU, student in anul I la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Considerat a fi, in opinia Maestrului Dan Iordachescu – o viitoare glorie in arta pianistica romaneasca si internationala.

Cu prilejul concertului aniversar din 18 octombrie a.c. – in rotonda Atheneului Roman, va fi present publicului, bustul maestrului Dan Iordachescu, realizat de catre sculptorul American de origine romana.Maestrul AURELIAN CAFENGIU, care locuieste la New York – U.S.A.
Doamna Cornelia ANDREESCU, director general al “Electrecord”, ve prezenta noul CD al maestrului cu lieduri de R.Schumann – la pian ilustrul pianist roman VALENTIN GHEORGHIU – si lieduri de George Enescu pe versuri de Carmen Sylva (primul implinind 125 de ani de la nastere, iar Regina Elisabeta = Carmen Sylva= 90 de ani de la disparitie) – La pian, nu mai putin ilustrul WOLFGANG SCHERINGER.

Acest eveniment muzical a fost exceptional organizat de catre directiunea Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, in mod special de Maestrul Nicolae LICARET, director artistic si faimos organist si pianist.

Evenimentul va fi comentat de muzicologul Doru POPOVICI, professor universitar si muzicologul PETRE CODREANU , secretar general al Filarmonicii.

Evenimentul se va bucura de onoranta participare a unor mari personalitati ale vietii noastre politice si culturale.

Parteneri media vor fi Societatea Romana a Radio difuziunii – TVRM, TVRI, Ziarul “Romania Libera”,  “Ziarul Evenimentul Zilei”, “Ziarul Adevarul”, postul TV = OTV, postul TV ALPHA TV si UNI-SCAN (Buy-book).

Doua mari surprize muzicale si artistice sunt pregatite spectatorilor.


Web design - Maniz Studio