Dan Iordachescu ~ Unul dintre cel mai valorosi baritoni ai lumii
O zi cu maestrul ~ DanIordachescu.ro
Despre Dan Iordachescu Premii si distinctii nationale si internationale Citate despre Dan Iordachescu Emisiuni Radio,Tv, Discografie Fotografii Contact

 

DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI

Cu prilejul implinirii a 50 de ani de la acordarea diplomei si medaliei jubiliare „Mozart – 200 de ani de la nastere” (8 septembire 1956) si a decernarii diplomei si medaliei jubiliare „Robert Schumann - 100 de ani de la moarte” (18 iunie 1956), baritonul Dan Iordachescu va concerta la Conservatorul Macedonian din Salonic, Grecia, la data de 4 septembrie 2006.

Reintors in tara, va canta sub genericul

„DAN IORDACHESCU IN ANUL MARILOR ANIVERSARI”

W. A. Mozart – 250 de ani de la nastere
Robert Schumann – 150 de ani de la moarte
Modest Musorgski – 150 de ani de la moarte
George Enescu – 125 de ani de la nastere

la Constanta, in data de 17 septembrie 2006, in sala Muzeului de Arta, concert organizat de minunatul artist liric Bogdan Ochesel – elev al maestrului-, si la Bucuresti, in data de 18 octombrie 2006, in sala Ateneului Roman.

Cu acest prilej, artistul va fi sarbatorit pentru implinirea a 50 de ani de la acordarea premiilor jubiliare W. A. Mozart (Salzburg, 1956), R. Schumann (Berlin, 1956), M. Musorgski (Geneva, 1956) si pentru implinirea a 45 de ani de la acordarea Marelui Premiu „George Enescu”, la primul concurs de canto „George Enescu” (septembrie, 1961).

Cu acesta ocazie extraordinara si unica pentru lirica romaneasca, baritonul Dan Iordachescu va fi omagiat pentru 50 de ani de la debutul sau la Opera Romana, in rolul Figaro, din opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart si pentru implinirea a 50 de ani de la prima emisiune de muzica clasica a Televiziunii Romane nou infiintate, cand baritonul a interpretat creatii ale lui George Enescu, Henri Duparc, Robert Schumann, Johannes Brahms.

La concertul de la Bucuresti va fi evocat, de asemenea, si primul concert al lui Dan Iordachescu la Salzburg, in 14 septembrie 1956, concert vocal – simfonic, in cadrul Festivalului de la Salzburg, sub bagheta ilustrului dirijor Sir Georg Salty, cand presa locala scria: „ Cu Dan Iordachescu, muzica lui Mozart nu mai trece prin Salzburg, ci prin Bucuresti”.


Web design - Maniz Studio