Dan Iordachescu ~ Unul dintre cel mai valorosi baritoni ai lumii
O zi cu maestrul ~ DanIordachescu.ro
Despre Dan Iordachescu Premii si distinctii nationale si internationale Citate despre Dan Iordachescu Emisiuni Radio,Tv, Discografie Fotografii Contact

 

Baritonul Dan Iordachescu, in plina activitate artistica la 77 ani, un adevarat brand romanesc recunoscut peste tot in lume

Motiv de adevarata mandrie nationala, Romania culturala sarbatoreste, in 2 iunie 2007, implinirea a 77 de ani de viata si 58 de ani de activitate lirica nationala si internationala, la cel mai inalt nivel, a maestrului Dan Iordachescu.

Acesta detine citeva recorduri mondiale : este cel mai longeviv interpret in viata din lume, nu doar pe genurile sale ci si pe alte genuri muzicale. Din cite stim noi, nimeni in lume nu mai cinta la virsta de 77 ani fara intrerupere de 58 ani !

Maestrul isi doreste sa mai faca un cadou romanilor : sa intre in Cartea Recordurilor la virsta de 80 ani cu peste 60 ani de cariera neintrerupta !

Alt record mondial inedit este faptul ca ambele sale fiice, Cristina Iordachescu–Iordache si Irina Iordachescu, i-au mostenit talentul extraordinar, avind cariere internationale de succes ca mezzosoprana si respectiv soprana.

Dan Iordachescu a incantat publicul roman dar si pe cel strain. Astfel, a cantat alaturi de alte celebritati mondiale precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Monserrat Caballe si multi altii in 262 turnee din 61 capitale, 86 metropole si 331 orase ale lumii.

Genurile maestrului sunt opera, liedul vocal-simfonic, oratoriul, cantoneta italiana, romanta romaneasca, cintecul popular stilizat, cintecul de muzica usoara si teatrul.

Celebrarea sa va cuprinde multe evenimente omagiale, articole ample in presa scrisa si audio - vizuala.

In 7 iunie, ora 18, Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, il va sarbatori, alaturi de personalitati ale vietii cultural-artistice si social-politice, pe baza de invitatii speciale, unde baritonul  va canta din lirica universala si va recita poezii celebre.

Publicul larg este invitat cu drag in 11 iunie, ora 18,30, in sala de concerte Euterpe, din Str Doamnei colt cu Str Ghica Voda (sediul facultatii Spiru Haret) la Concertul Aniversar Dan Iordachescu, unde vor cinta in formatie completa, maestrul, alaturi de fiicele sale, mezzosoprana Cristina Iordachescu-Iordache si soprana Irina Iordachescu.
La pian ii va acompania Tudor Scripcariu. Evenimentul va fi moderat si comentat de marea pianista Ilinca Dumitrescu. Concertul va fi transmis ulterior de TVRM.

  
Pentru detalii despre cariera extraordinara a marelui artist roman si alte evenimente viitoare, va invitam pe site-ul www.daniordachescu.ro


Web design - Maniz Studio